19. toukokuuta 2011

Oregon - The running state


Tallasta postausta pyydettiin ja ajattelin et voisin teha ku en muutakaan postausideaa nyt keksi :) Kaikkee on tapahtunu ja kamera ei oo ollu mukana, joten kuvia ette saa valitettavasti :( Kuitenkin kerron nyt vaan mun henk koht mielepiteen Oregonista ja muutenki, tarkempaa tietoo lyodatte varmaanki wikipediasta.


Mutta, Oregon on USA:n yks ekologisimpia osavaltioita, jossa sataa ihan alyttomasti. Tassa on hyvat ja huonot puolensa. Mun hiukset on luonnonkiharat ja niita tuleekin kokoaika suoristeltua, niin sillon taa sateinen saa ei oikein oo kauheen eduks. Ja tosiaan, sataa vahintaan joka toinen paiva, yleensa. Joskus vahan enemman josku vahan vahemman. Taala onkin sellanen sanonta et 'You never know what you're gonna get in Oregon', eli siis aamulla ei tosiaankaan voi tietaa millanen saa tulee iltapaivalla tuleen. Hyvia puolia on se et kun sataa niin ilma on tosi raikasta ja puhdasta ja muutenkin Oregonin luonto on tosi kaunista, niinkun Suomessakin! :)



Yleisesti ottaet Oregon on lampimampi kun Suomi, kesalla taala on hyvinki lammin ja talvella ei niin jaatavaa kun Suomessa, vaikka mun kaltasella vilukissalla onki taala jokatapauksessa kylma. Talvella ei tuu lunta kun ehka muutamana paivana ja koulut suljetaan taala aika helpolla, joten lumipaivia tulee :) Talvella ilma on kuitenkin kylma ja tuulee tosi helpolla, mista en tykkaa yhtaan! Ja sadettahan toki myos talvella, vaikkei tietenkaan niin paljon kun kevaalla. Ja jos laskettelusta tykkaa niin Mounthoodiin kannattaa menna, siella onki lunta ympari vuoden!



Monet on sanonut et ystavallisimmat ihmiset loytaa Oregonista ja etta ihmiset on ihan erilaisia taala verrattuna esimerkiks Californiaan! Ja voin todellakin sanoo et ihmiset taala tykkaa eurooppalaisista ja muutenkin tosi ystavallisia ja mukavia ja kuvioihin on helppo paasta mukaan. Mun jenkkilainen kummiseta sano et Oregon on parhainpia osavaltioita olla vaihtarina just noitten ihmisten takia. Monesti sita ihmiset haluu Losiin tai Nykkiin vaihtariks, mut oikeesti elama on paljon hauskempaa lahioissa ja niihin kavereihin tutustuu helpommin kun jossain kaupungin vilskeessa. Nain on monet siis sanonu.



Oregon on tunnettu myos 'juoksevana osavaltiona', koska taa on koko jenkkilan parhaimpia yleisurheilussa ja kestavyysjuoksussa. Ma oon suomessa aika hyva juoksia mut taala sain huomata et ihmiset on oikeesti HYVIA. Voisin sanoo et jopa petoja juokseen. Muutenkin Oregon tunnetaan sellatteena urheiluosavaltiona, ihmisilla on Nikee paalla, kavihan Nike omistaja University of Oregonin :---) Nike on siis taala iso juttu.



Shoppailu ja muut ostosmahdollisuudet riippuu lahinna siita etta minne pain Oregonia sijottuu... Mulle kavi hyva flaksi ja oon Portlandin lahiossa nimelta Tigard. Portland on Oregnonin isoin kaupunki ja siella on paljon shoppailumahdollisuuksia mut kaltaselle terapiashoppaajalle. Mutta toki jos ei paase minkaan ison kaupunki lahella niin hyvia matkustuspaikkoja on ainaski Seattle, Eugene ja Portland, niihin kannattaa menna jos on mahdollisuus!

Vk

ps, tulipas tekstipainotteinen posrtaus :--D huh. Niin ja kuvat weheartit.com ja osa omia.

1 kommentti:

  1. Haha, tätä oli ihana lukee ku oot vähä unohtanu suomen kieltä. ;DD

    VastaaPoista